VITAMIN YANG ADA DALAM BUAH DELIMA

Bismillah,..

salah satu ramuan dalam Jus Qaseh Gold Kekanda Adinda dan Junior ialah buah Delima. Kenapa ia menjadi pilihan?


Delima merupakan sumber vitamin C yang baik. Delima yang bersaiz sederhana membekalkan sebanyak 15% keperluan Vitamin C setiap hari. Vitamin C berperanan penting dalam penghasilan kolagen untuk kesihatan kulit.

Vitamin C juga amat membantu memperbaiki sistem imun, menyembuhkan luka dan menggalakkan gusi yang sihat.
Delima juga mengandungi vitamin B5, B9 dan K. Manakala Potasium dan zink merupakan mineral penting yang ada pada buah tersebut. Vitamin B5 penting untuk kesihatan kulit dan fungsi saraf. Vitamin B9 pula lebih dikenali dengan nama asid folik yang amat penting bagi ibu hamil. Jika kekurangan asid folik, ada kemungkinan bayi yang dilahirkan akan cacat.

Satu sajian delima mengandungi 10% keperluan vitamin untuk orang dewasa. Orang yang tidak mendapat vitamin K yang cukup mudah mendapat lebam dan berisiko mengalami osteoporosis. Vitamin K lazimnya mudah diperoleh daripada sayuran hijau. Sayuran ini menjadi lebih sedap jika dimakan bersama delima yang manis.


Jadi? kenapa nak fikir lagi untuk mendapatkan produk hebat ini?

 anda boleh mendapatkan nya dari kami samada melalui offline ataupun online. Kami akan poskan produk pilihan anda di mana anda berada. atau, jika anda berada dekat dengan kami, kami akan hantar kepada anda atau juga, kami merupakan pengedar jus qaseh gold di Kota Tinggi. Berhampiran dengan kami? hubungi kami terus :)

KAMI MERUPAKAN PENJUAL BARANGAN PRODUK ANA EDAR SECARA OFFLINE DAN ONLINE. ANDA BOLEH MENDAPATKAN PRODUK INI SECARA WALK IN KE

417, BLOK 15 FELDA SEMENCHU, 81900 KOTA TINGGI, JOHOR

013- 789 4184 ( EN APIZ )
013 - 745 6988 ( PUAN DAYAH )
 
atau di

TAMAN PASAK INDAH, KOTA TINGGI, JOHOR
010 300 4667 ( EN ZAMRI )
010 300 7299 ( PUAN CT)

jika anda berada jauh dari kami, kami akan poskan barang yang anda pilih melalui pos laju atau kurier service :)