APA YANG ADA DALAM QASEH GOLD

Sunnah Food
-----------------------

Herba tu terlampau sedikit bkn dlm kategori ubat.

Kategori makanan." Functional food for  a certain purposes for your body. "

Darah tinggi dan diebetic

Qaseh salah satu ikhtiar...not the only ikhtiar.


KURMA
-------------
Kurma is an energyy booster!! Immediate energy booster.
High fructose and glucose

Stabilkan mood
Insomnia
Serat larut dan tidak larut.

Prebiotik dan probiotik dlm usus.
Konsentrasi tertinggi antioksidan polifenal berbandibg semua buahan kering yang lain

Kurangkan asid dlm perut. Menstabilkan kesuburan :
Ibu hamil yg kuat healing crisis suggest utk mula slps usia 3bulan ketas.
Bantu mudahkan proses kehamilan

#Kajian

6bji kurma sehari selama 4mnggu sblm kelahiran lebih mudah bersalain

10ml (1sdu besar) 1bji kurma .
Ibu hampir mengandung 3sudu besar 2x sehari.

Diebetic mula dgn 1 sdu skali shj.
Dalam keadaan tnpa diebetic qaseh tidak menyebabkan kencing manis.

Baik utk jantung kalsium tulang dan cegah kanser abdomen.

Org arab badwi makanan rujinya kurma.
Kajian membuktikan kaum ini sgt rendah mbdpt masaalah jantung dan kanser. Jadikan kurma mknn ruji.

Kaya dengan asid amino utk seksual libido.


Madu
------------
Ubat batuk semulajadi dan melegakkan tekak.

Kalau batuk kemam qaseh ditekak sblm telan.

Sumber tenaga minda
Agent awet muda
Anti bakteria
Anti inflamasi(bengkak)
Anti histamin

Tinn
---------
Sepatutnya dijadikan snack untuk keluarga

Vitamin dan garam mineral
Awet muda
Tingkatkan daya seksual
Kurangkan masaalah limpa hati dan kahak (dlm perubatan Islam)
Anti oksidan

Minyak Zaitun
------------------------
Vit E utk kulit jantung tekanan darah usus

Tggi antioksidan
Tggi antibakteria

Habbatussauda
-------------------------
Antibakteria
Anti histamin
Semua masaalah pernafasan (bronchitis,asma,batuk)

Milk booster
Imunisasi
Kawal tekanan darah

Keperluan air dlm badan

Berat badan ÷30=keperluan air ikut badan.

Delima
--------------
Anti oksida
Antibakteria

Perjalanan darah dan hormon

Gam manna
--------------------
Prebiotik semulajadi
Bagus utk support masaalah pelawasan .
Sihatkan usus
Kalsium semulajadi
Tingkatkan imunisasi
Add value sempena nama Qaseh Gold

Zaafaran
---------------

Raja rempah
Kita perlukan stigma dr daun dn dptkan warna emas tu sbg ramuan

❗Tanyakan qaseh utk pesakit kanser
❗Qaseh utk pesakit koma dan lumpuh
❗Qaseh junior utk kanak2 yg alergik badam
❗Mcmna mmbntu utk kencing manis?
❗Napa ada yg amik qaseh drh tinggi naik?
❗ Berapa lama tempoh healing utk seseorang? Maksima?
❗Nape ade bdk mkn junior cirit birit..
🍀 kenapa bila ambik Qaseh adinda darah period mcm paip air..kena selama 6 hari?
🍀 Macamana qaseh bantu stabilkan hormon?


Period tu kene refer doc
Pn hasniza kata jgn over claim
Healing crisis kitaa tau masalah customer
Jgn biar.,jejas nyawa
Cirit birit pn sama.. kdg2 bukan sbb qaseh.. pemakanan dia kita xtau cmane.. kbtulan consume qaseh..samada nk cuci perot or mmg inner problem
Kanser koma lumpuh tu xle sembuh..klu sembuh pun ambil.masa..nak bantu dr segi tenaga dan manfaat lain qaseh bole.

Ye betul! Koma dan kanser... nk smbuh xmustahil..maybe takes time..sbb qaseh bahan natural.,bukan mcm ubat drastik kesan dia kan...at least bantu supply energy.

Darah tinggi..kena jumpa doc..kekadang darah tinggi ada masalah lain cth tumor.. fibroid..so kalau dia makan supplement apa pun tak settle yg tu mmg tidak meman

Alahan kekacang.. perlu alert ..klu xsure jgn try dlu atau rfer doc bole ke tak.kecuali mmg da pnah mkn xpe

Atau cuba mkn badam biasa.. klu ok then bole proceed
Klu tu pn mmg xleh,,mknanya alahan yg truk.

-Sharing dari ummi salmah-


SET FAMILY QASEH GOLD

KELUARGA BAHAGIA
**********************

Pada yang pm bertanyakan Set Family. Apa istimewanya set ni?

Qaseh Gold adalah rangkaian produk yang halal, selamat dan bermutu.

QASEH GOLD ‪#‎ADINDA‬ - Rumusan unik 7 makanan sunnah dengan herba-herba terpilih, khusus untuk wanita yang mementingkan kesihatan. Mudah, Murah, Mujarrab!

QASEH GOLD ‪#‎KEKANDA‬ - Rumusan unik 7 makanan sunnah dengan herba-herba terpilih, khusus untuk lelaki yang mementingkan kesihatan. Mudah, Murah, Mujarrab!

QASEH GOLD ‪#‎JUNIOR‬ - Formulasi Makanan Sunnah Unggul dengan tambahan Badam dan Bayam.
Membantu meningkatkan tenaga, mencerdaskan minda serta menyokong tumbesaran dan sistem imun tubuh yang lebih kuat. InsyaAllah.


BEDAK COMPACT ( BEDAK MUKA )

 Anda mencari produk yang tiada paraben dalam kosmetik anda??? saya cadangan BEDAK COMPACT dari Ana EDAR. Bertekstur halus dengan perlindungan UVA/UVB. Kehalusannya memudahkan anda meratakannya pada wajah anda untuk kelihatan lebih rata dan licin.


KANDUNGAN
Bedak Kompek Ana diperkaya dengan ekstrak manggis, gamat, Vitamin E dan minyak zaitun dan gamat. Kandungan gamat dapat membantu merawat masalah ringan kulit jika diamalkan selalu, manakala Vitamin E dapat membantu membekalkan nutrien untuk kulit anda. Ekstrak manggis pula adalah kaya dengan anti oksidan dan dapat membantu memelihara kulit daripada anasir radikal bebas yang merosakkan.



BEDAK-KOMPEK-1


KEISTIMEWAAN
Sebagai menepati hasrat syarikat untuk mengedar produk yang halal, selamat dan bermutu, formulanya bebas dari paraben dan bahan kimia yang tidak suci dan / atau berbahaya. Ini bermakna bedak kompek ini boleh digunakan semasa solat.
Hanya satu warna dapat dipadankan dengan semua tona kulit!

lagi gojes kalau diambil bersama sama lipstik 05



Bertambah-tambah gojes! nak dekat bulan Syawal nanti mesti kena lagi gojes!!
Ingin dapatkannya??

013 7374 958/013 7065 178

Kami pengedar jus qaseh di kota tinggi

KEBAIKAN DAN MANFAAT JUS QASEH

INFO QASEH GOLD

 Jus istimewa yang menggabungkan Makanan Sunnah dan Herba Tradisi terpilih untuk membantu meningkatkan tenaga fizikal, mental dan emosi serta menjana kesihatan dan menyerlahkan kecantikan semulajadi.

KANDUNGAN QASEH GOLD

 Ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Habatus Sauda', Buah Tiin, Zaitun, Delima dan Air Zam-zam. Ianya diperkaya dengan kehebatan Gam Arab sebagai prebiotik semulajadi & herba tradisi seperti Za'faran, Ginkgo dan Sireh.

Juga herba khusus :
Tribulus, Guarana dan Ashwaganda (Kekanda)
Passiflora, Pegaga dan Manjakani (Adinda)
Badam, Bayam dan Kismis (Junior)

CIRI-CIRI QASEH GOLD

 Berbentuk cecair
 Mudah hadam
 500ml satu botol (Kekanda/Adinda)
 430ml satu botol (Junior)
 Halal keluaran Muslim dan produk Bumiputera
 Pengilangan secara Islamik

QASEH GOLD BERTINDAK SEBAGAI

 ANTI OKSIDAN berfungsi membantu meneutralkan radikal bebas, membaiki kerosakan sel dan meningkatkan kuasa sistem imun tubuh.
 ANTI BAKTERIA berfungsi menghalang pembiakan dan jangkitan bakteria melalui air, udara dan makanan tercemar.
 ENERGY & MIND BOOSTER. Makanan yang kaya dengan glukos dan fruktos. Makanan yang membantuà memperbaiki perjalanan darah. Kaya dengan mineral zat besi,  potasium dan magnesium. Ianya dapat menstabilkan mood dan memperbaiki kualiti tidur.
 Insya'ALLAH memberi kesan positif dalam masa 1 minggu.

 FUNGSI QASEH GOLD
      
❤ KEKANDA & ADINDA
 Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
 Menstabilkan emosi
 Menambahkan tenaga dalaman
 Membuang toksin
 Meningkatkan sistem imunisasi badan
 Melancarkan penyerapan dan sistem perkumuhan
 Mempercepatkan penyembuhan luka
 Membantu pengeluaran susu ibu
 Menaikkan seri wajah
 Memperbaiki perjalanan darah serta sistem saraf

❤ JUNIOR
 Mencerdaskan minda
 Membantu meningkatkan tenaga
 Menyokong tumbesaran yang lebih sihat dan kuat
 Membekalkan sistem imun badan yang lebih mantap dan kuat
 Menyihatkan usus serta melegakan masalah sembelit

KEISTIMEWAAN QASEH GOLD

 Keletihan, kelesuan
 Demam, selsema, batuk, sakit tekak
 Migrain
 Keputihan dan haid tidak teratur
 Kurang keinginan seksual
 Anemia, kurang darah
 Sembelit
 Asma
 Gastrik
 Gout
 Buasir
 Resdung
 Susah tidur
 Sakit tumit

CARA PENGAMBILAN

❤ KEKANDA & ADINDA
 Mulakan dengan Bismillah, selawat dan doa
 2-3 sudu besar (20-30ml) sebelum sarapan dan sebelum tidur

❤ JUNIOR
 Mulakan dengan Bismillah, selawat dan doa
 1-3 tahun : 1/2 sudu kecil (2.5ml) sebelum sarapan dan sebelum tidur
 4-6 tahun : 1 sudu kecil (5ml) sebelum sarapan dan sebelum tidur
 6 tahun ke atas : 1-2 sudu besar (10-20ml) sebelum sarapan dan sebelum tidur

Tuan / Puan nak cuba untuk diri & keluarga tersayang? 


kami sedia membantu anda untuk mendapatkannya dan merasai sendiri akan kesannya :)
013 7374 958 atau 013 7065 178.

kami merupakan pengedar Jus Qaseh di Kota Tinggi, Johor serta kawasan Felda yang berhampiran :)

APA ITU JUS QASEH

Apa itu jus Qaseh?

Jus Qaseh ialah sejenis minuman herba bertenaga yang diperkuatkan dengan gabungan makanan sunnah seperti madu, kurma, tiin, zaitun, habbatus sauda', air zam zam dan herba terpilih seperti za'faran, sireh dan gingko biloba.

Jus Qaseh berfungsi sebagai makanan tambahan yang kaya dengan pelbagai zat dan nutrien untuk menyokong keperluan tubuh badan dari segi fizikal, emosi dan spiritual.


rumusan istimewa ini juga telah mendapat pengkelasan sebagai makanan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Mengamalkan Jus Qseh memudahkan pengambilan kebaikan makanan makanan sunah dan herba herba tradisi ini hanya dalam satu produk dan mudah diamalkan sepanjang masa dan di mana mana...

Jadi? kenapa nak fikir lagi untuk mendapatkan produk hebat ini?

 anda boleh mendapatkan nya dari kami samada melalui offline ataupun online. Kami akan poskan produk pilihan anda di mana anda berada. atau, jika anda berada dekat dengan kami, kami akan hantar kepada anda atau juga, kami merupakan pengedar jus qaseh gold di Kota Tinggi. Berhampiran dengan kami? hubungi kami terus :)


KAMI MERUPAKAN PENJUAL BARANGAN PRODUK ANA EDAR SECARA OFFLINE DAN ONLINE. ANDA BOLEH MENDAPATKAN PRODUK INI SECARA WALK IN KE

417, BLOK 15 FELDA SEMENCHU, 81900 KOTA TINGGI, JOHOR

011 - 1328 5583 ( PUAN AMINAH )
013- 789 4184 ( EN APIZ )
013 - 745 6988 ( PUAN DAYAH )
pengedar jus qaseh Kota tinggi, Johor
Pengedar Jus Qaseh Felda Semenchu, Kota Tinggi
 
atau di

TAMAN PASAK INDAH, KOTA TINGGI, JOHOR
010 300 4667 ( EN ZAMRI )
010 300 7299 ( PUAN CT)

jika anda berada jauh dari kami, kami akan poskan barang yang anda pilih melalui pos laju atau kurier service :)

VITAMIN YANG ADA DALAM BUAH DELIMA

Bismillah,..

salah satu ramuan dalam Jus Qaseh Gold Kekanda Adinda dan Junior ialah buah Delima. Kenapa ia menjadi pilihan?


Delima merupakan sumber vitamin C yang baik. Delima yang bersaiz sederhana membekalkan sebanyak 15% keperluan Vitamin C setiap hari. Vitamin C berperanan penting dalam penghasilan kolagen untuk kesihatan kulit.

Vitamin C juga amat membantu memperbaiki sistem imun, menyembuhkan luka dan menggalakkan gusi yang sihat.
Delima juga mengandungi vitamin B5, B9 dan K. Manakala Potasium dan zink merupakan mineral penting yang ada pada buah tersebut. Vitamin B5 penting untuk kesihatan kulit dan fungsi saraf. Vitamin B9 pula lebih dikenali dengan nama asid folik yang amat penting bagi ibu hamil. Jika kekurangan asid folik, ada kemungkinan bayi yang dilahirkan akan cacat.

Satu sajian delima mengandungi 10% keperluan vitamin untuk orang dewasa. Orang yang tidak mendapat vitamin K yang cukup mudah mendapat lebam dan berisiko mengalami osteoporosis. Vitamin K lazimnya mudah diperoleh daripada sayuran hijau. Sayuran ini menjadi lebih sedap jika dimakan bersama delima yang manis.


Jadi? kenapa nak fikir lagi untuk mendapatkan produk hebat ini?

 anda boleh mendapatkan nya dari kami samada melalui offline ataupun online. Kami akan poskan produk pilihan anda di mana anda berada. atau, jika anda berada dekat dengan kami, kami akan hantar kepada anda atau juga, kami merupakan pengedar jus qaseh gold di Kota Tinggi. Berhampiran dengan kami? hubungi kami terus :)

KAMI MERUPAKAN PENJUAL BARANGAN PRODUK ANA EDAR SECARA OFFLINE DAN ONLINE. ANDA BOLEH MENDAPATKAN PRODUK INI SECARA WALK IN KE

417, BLOK 15 FELDA SEMENCHU, 81900 KOTA TINGGI, JOHOR

013- 789 4184 ( EN APIZ )
013 - 745 6988 ( PUAN DAYAH )
 
atau di

TAMAN PASAK INDAH, KOTA TINGGI, JOHOR
010 300 4667 ( EN ZAMRI )
010 300 7299 ( PUAN CT)

jika anda berada jauh dari kami, kami akan poskan barang yang anda pilih melalui pos laju atau kurier service :)